zebegeny_ekszerek

Kézzel készített ékszerek – Zebegény

Egyedi, kézzel készített nyakláncok, karkötők, fülbevalók és ajándéktárgyak üveg- és ásványgyöngyök, tenyésztett gyöngyök és egyéb kreatív anyagok felhasználásával.
“Oldalamon kézműves gyöngyékszereket, kiegészítőket találsz. Az ékszereket egytől egyik én készítem (Vágási Lili), ezért garantáltan egyedi és minőségi darabok. A legjobb minőségű alapanyagokból dolgozom, ékszereimen a kapocs és akasztó nikkelmentes, igény szerint ezüst. Mindenféle gyöngyös dolgot készítek, illetve egy ideje romantikus-vintage hangulatú antikolt bronz ékszereket is.”

További részletek
zebegeny_gyertya

Gyertyafaragás

Különleges, egyedi faragású gyertyát szeretnél? Akkor feltételen keresd fel Havasi Tündit Zebegényben és válogass gyönyörű készítményei között. Van ha van elképzelésed milyet látnál szívesen a polcodon otthon, akkor itt az alkalom megcsináltatni.
Munkáit az alábbi linken megtekintheted:

Megnézem a képeket
nagyborzsony_lekvar300_2

Nagybörzsönyi Lekvár-lak

“…értéket adni annyi, mint mások mindennapjaiba egy kiskanálnyi boldogságot tenni”

Vágyunk nem más, mint megismertetni és megszerettetni a gasztronómiára és természetességre igényes vásárlókkal termékeinket.
Nálunk fő szempont az hogy a vásárló valódi gyümölcsből készült lekvárokat ehessen melyek hagyományos módon üstben készülnek.

Név: Schváb Mónika, Szarvas Attila
Telefonszám: +36 20/313 1090
E-mail cím: edesotthonmoncsi@citromail.hu
Weboldal: www.lekvar-lak.hu

nagyborzsony_sajt300_2

Sajtkuckó Nagybörzsönyben

Házisajtok-házitejből. Saját teheneink tejét felhasználva készítünk nagy-nagy odafigyeléssel szeretettel és egyre több szakértelemmel , adalék és tartósítószer mentes sajtokat.
Ebben segítségünkre vannak fűszerek, gombák, és baktériumok, hogy a jó irányba terelgessék sajtjainkat.
És persze teheneink is , akiket nagy gonddal és szeretettell tartunk.

2634 Nagybörzsöny, Széchenyi u 7.

Telefon: +36 20/324 0452
E-mail:sajtkukacborzsony@gmail.com

nagymaros_piac300

Nagymarosi termelői piac

Hogyan varázsoltak kertjükből sötétpiros, illatos epret Nagymaros főterére a borongós nyárutón, legyen az a Csósza család titka. Pedig hoztak belőle kilószámra, s kínáltak emellett őszibarackot meg szépen felcímkézett bodza-, csalánés feketeribizli-szörpöt is. A Dunakanyar legnépszerűbb termelői piacán augusztus végén még jó kondérnyi zöldségcurryt is főztek a Két cica konyhája blogot vezető Bezselics Ildikó vezényletével. Apró vaskályhán rotyogott Csernákék mélybordó lekvárja, még a nyári szilvából, felváltva kavargatta a család apraja-nagyja. Nyílt színen mutatták be, hogy miként lehet tartósítószer nélkül eltenni lekvárt.

Szeretettel várunk mindenkit szombatonként Nagymaros Fő terén!

További részletek
nagymaros_csoki300

Nagymarosi termelői piac

Manufaktúránk 2007 óta foglalkozik csokoládé készítéssel. Az FG Csokoládé manufaktúránk boltját 2010. áprilisában nyitottuk Nagymaroson. Elsősorban francia Valrhona csokoládé alapanyagokkal dolgozunk, mely biztos garancia a mindenkori minőségre. Üzletünk polcain megtalálhatóak az apró csokoládék, táblás csokoládék, magos-gyümölcsös és töltött táblás csokoládék, különféle mártott gyümölcsök, valamint töltött és mártott bonbonok.

Nyitva tartás:
Kedd – vasárnap 09 – 18 óráig
Hétfő szünnap!
2626 Nagymaros, Magyar u. 18.
Tel.: +36 20/550 2046

zebegeny_kuh_tanya

Kuha tanya

Az öreg terméskő kúria, védve a szélrohamoktól, dölyfösen könyököl az erdőszélen. Falai között fogyaszthatod a töltött kecskegidát, töltött galambbal töltött egybesült nyulat. Ezeket az ételeket sehol másutt nem találod étlapon. Télen a közeli sífelvonótól a kandalló melegéhez húzódnak az idelátogatók, és jóízűen falatozzák a házilag készített kecskesajtot.

zebegeny_tokvilag

Tökvilág Zebegény

Egyszer nem is olyan régen Zebegény főterén megvalósult a Tökvilág bolt. Mindig lehet találni különleges dolgokat. Udvarias kiszolgálás, fogadja Önöket. Ha szép és életreszóló ajándékokat kíván vásárolni szeretteinek, ott mindent megtalál.
Nyitvatartás: CSÜTÖRTÖKTŐL – VASÁRNAPIG 9 – 17 óráig.